Sennepsmarineret kartoffelsalat med laks

Kolde retter

Sennepsmarineret kartoffelsalat med laks

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1225/290

kJ/kcal

Energi

36

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

19

g

Protein

115

g

Frugt/grønt pr. person

10

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

8-9 små kartofler (ca. 300 g)

¼ lille spidskål (ca. 140 g)

1 dl ærter, friske eller frosne (ca. 60 g)

½ lille rødløg (ca. 30 g)

1 spsk. kapers, kan udelades

½ potte dild

125 g røget laks i skiver

 

Marinade

1 spsk. hvidvinseddike

1 spsk. sød fransk sennep

1 tsk. dijonsennep

1 spsk. vand

salt, peber

Sådan gør du

Kog kartoflerne. Hæld vandet fra og afkøl dem. Skær kartoflerne i skiver. Snit spidskålen fint. Optø ærterne, hvis de er frosne. Snit rødløget fint. Klip eller hak dilden. Bland kartofler og grøntsager med dild og kapers.

Bland ingredienserne til marinaden, og hæld den over. Lad evt. salaten trække i ca. ½ time.

Skær laksen i strimler, og vend den i.

Servering

Server sennepsmarineret kartoffelsalat med laks som frokostret evt. med fuldkornsbrød til.

Variation

Du kan bruge røget hellefisk, røget ørred, tun eller rejer i stedet for laks.

Forårsløg eller salatløg kan erstatte rødløg.