Sennepsmarineret ørred på grøn bund

Varme retter

Sennepsmarineret ørred på grøn bund

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1425/340

kJ/kcal

Energi

11

g

Kulhydrat

20

g

Fedt

25

g

Protein

200

g

Frugt/grønt pr. person

3

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 ørredfilet eller 4 stykker ørred (ca. 400 g)
2 porrer (ca. 250 g)
1 persillerod (ca. 150 g)
1 skive knoldselleri (ca. 100 g)
300 g helbladet spinat
1 fed hvidløg
reven muskatnød
salt, peber
2½ dl grøntsagsbouillon

 

Marinade
1 lime
1 spsk. olie
2 spsk. dijonsennep, gerne grov
salt, peber

Sådan gør du

Skyl ørredfileten, og skrab skindsiden med en kniv, så evt. skæl fjernes.

Halver limen, og pres saften ud. Bland olie, sennep, limesaft, salt og peber. Læg fisken i marinaden, og lad den trække i køleskab i 1-2 timer.

Rens porrerne, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Skræl persillerod og knoldselleri og skær i mindre stykker. Tø spinaten op, hvis den er frossen.

Bland grøntsagerne i et ovnfast fad, og krydr med presset hvidløg, fintreven muskatnød, salt og peber. Læg fisken på grøntsagerne med skindsiden opad. Hæld resten af sennepsmarinaden og bouillonen over grøntsagerne.

Tilbered retten i ovnen ved 200° C i 25-30 min., til fisken er mør. Der må gerne være bid i grøntsagerne.

Servering

Server sennepsmarineret ørred på grøn bund med f.eks. kartofler, fuldkornspasta eller grøntsagstilbehør som grøntsagsspaghetti eller blomkålsris.

Variation

Ørredfilet kan erstattes af laks.

Du kan anvende pastinak i stedet for persillerod.

Tip

Du kan købe frisk eller frossen rodfrugtblanding, der er skåret ud.