Sildesalat med rugbrødschips

Tilbehør, Salater, Kolde retter

Sildesalat med rugbrødschips

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1475/355

kJ/kcal

Energi

35

g

Kulhydrat

12

g

Fedt

22

g

Protein

145

g

Frugt/grønt pr. person

12

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

3 røgede sildefileter (ca. 225 g)
7 jordskokker (ca. 250 g)
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. vand
12 friske rosenkål (ca. 150 g)
1 lille rødløg (ca. 65 g)
1 æble (ca. 110 g)


Dressing

1½ dl skyr
1-2 tsk. revet peberrod efter smag
salt, hvid peber

 

Rugbrødschips

7-8 meget tynde skiver rugbrød skåret af daggammelt fuldkornsrugbrød (ca. 200 g)
1 spsk. rapsolie

Sådan gør du

Fjern skind og evt. ben fra sildefileterne, og del dem i mindre stykker.

Skær jordskokkerne i tynde skiver eller i små tern. Vend dem i æbleeddike og vand, så de ikke bliver brune.

Skær stokken af rosenkålene, og pil bladene fra hinanden. Snit rødløget i tynde skiver. Skær æblet i meget tynde både, og vend dem sammen med jordskokkerne. Hæld evt. overskydende væske fra jordskokkerne, og bland grøntsager og æblebåde sammen. Fordel sildestykkerne på salaten.

Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.

Pensl rugbrødet på den ene side, og skær det i mindre stykker.

Rist brødet i ovnen ved 175⁰ C (varmluft) i ca. 15 min. på midterste ovnrille, til det får farve, men uden at det branker. Vend evt. i brødchipsene under bagningen.

Afkøl chipsene på en bagerist.

Servering

Server sildesalat med dressingen og rugbrødschips til.

Variation

Du kan anvende 1½ dåse kippers i vand (ca. 200 g) i stedet for røgede sildefileter.

Røget forel eller varmrøget ørred kan også erstatte sild.

Spidskål er et alternativ til rosenkål.

Tip

Du kan komme rugbrødet i køleskab eller i fryseren i et par timer, så er det lettere at skære.