Skinkegryde

Varme retter

Skinkegryde

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1200/285

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

11

g

Fedt

24

g

Protein

200

g

Frugt/grønt pr. person

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

1 løg (ca. 100 g)
½ lille hvidkål (ca. 300 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1-2 tsk. karry efter smag
200 g skinkekød i strimler
3 tørrede abrikoser (ca. 25 g)
1 dl vand
1 spsk. sennep
1 tsk. tørret rosmarin
evt. jævning
salt, peber

Sådan gør du

Skær løget i skiver, og snit det fint. Fjern stokken fra hvidkålen. Snit kålen fint.

Varm fedtstof op, tilsæt karry og “brænd det af”. Tilsæt kød, og brun det – lad kødet stege videre i nogle få min.

Tag kødet op. Kom løg og hvidkål i, og lad det dampe ved middel varme i ca. 5 min.

Hak abrikoserne fint, og tilsæt dem sammen med vand, sennep og rosmarin. Damp i yderligere 5 min.

Tilsæt kødet, og varm retten igennem. Jævn den evt., og smag til med salt og peber.

Servering

Server skinkegryde med f.eks. fuldkornsbulgur, -ris eller rugbrød til.