Sommersalat med bagte grøntsager

Tilbehør, Salater

Sommersalat med bagte grøntsager

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

375/90

kJ/kcal

Energi

6

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

5

g

Protein

160

g

Frugt/grønt pr. person

4

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

10 asparges (ca. 250 g)
2 bundter radiser (ca. 200 g)
1 spsk. olie, gerne citronolie
½ tsk. salt
peber
200 g ærter, friske eller frosne
4 spsk. friske krydderurter, f.eks. purløg, dild eller persille

 

Pynt
1-2 spsk. revet parmesan eller ristede mandler

Sådan gør du

Halver aspargesene, og skær radiserne over på langs.

Bland olie, salt og peber i en plastikpose. Kom grøntsagerne i, og ryst posen godt.

Læg grøntsagerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 10 min. ved 225° C, og afkøl dem.

Bland ærter og de bagte grøntsager, og vend krydderurterne i.

Servering

Server til kylling, fisk eller en grøntsagsret.

Tip

Du kan vikle parmaskinke om aspargesene, inden du steger eller griller dem.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.