Spaghetti a la kålbonara

Varme retter

Spaghetti a la kålbonara

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1775/425

kJ/kcal

Energi

48

g

Kulhydrat

14

g

Fedt

24

g

Protein

140

g

Frugt/grønt pr. person

13

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

8-10 skiver mager bacon (ca. 100 g)
250 g fuldkornsspaghetti
1 fed hvidløg
1  savojkål (ca. 560 g)
2 æg
150 g flødeost med højst 17 % fedt
salt, peber

 

Pynt
parmesanost
frisk basilikum, kan udelades

Sådan gør du

Rist baconskiverne på en tør pande, til de er sprøde. Læg dem på fedtsugende papir. Bræk skiverne i små stykker.

Kog spaghettien efter anvisning på emballagen. Afdryp den. Gem ca. ½ dl af kogevandet.

Fjern fedtet fra panden. Hak hvidløget, og svits det let. Snit kålen fint, og rist den i ca. 5 min. Den må gerne blive brun.

Pisk æg og osten sammen, og tilsæt spaghettien, mens du rører. Kom blandingen på panden, og vend godt rundt. Kom evt. lidt af kogevandet fra pastaen i, hvis retten bliver for tør. Krydr med salt og peber.

Riv parmesanen, og drys den over retten. Pynt med basilikumblade, og server straks.

Servering

Server retten med salat til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.