Speltsalat

Tilbehør, Salater, Kolde retter

Speltsalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1375/330

kJ/kcal

Energi

42

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

20

g

Protein

205

g

Frugt/grønt pr. person

10

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

140 g hele speltkerner (ca. 2 dl)
½ l grøntsagsbouillon

 

Marinade
1 spsk. olie
saft af 1 citron
1 spsk. balsamicoeddike
salt, peber
300 g rabarber
reven skal af usprøjtet citron
2 spsk. flydende honning
1 lille blomkålshoved (ca. 275 g)
250 g nye gulerødder
200 g røget mørbrad

 

Pynt
citronmelisse

Sådan gør du

Kog speltkernerne i grøntsagsbouillon efter emballagens anvisning, og afkøl dem.

Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og hæld den over speltkernerne. Lad kernerne trække i marinaden i mindst 30 minutter.

Skær rabarberne i mindre stykker. Riv citronskallen. Bland rabarberne med citronskal og honning, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag blandingen ved 200° C i ca. 15 min., hvorefter de afkøles.

Del blomkålen i små buketter. Skær gulerødderne i mindre stykker. Skær mørbraden i tynde skiver. Bland ingredienserne sammen. Smag til med salt og peber, og pynt med citronmelisse.

Servering

Server speltsalat som en frokostret.

Variation

Røget skinke eller kylling kan erstatte røget mørbrad.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.