Spidscoleslaw

Tilbehør

Spidscoleslaw

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

750/225

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

13

g

Protein

210

g

Frugt/grønt pr. person

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

½ lille spidskål (ca. 280 g)
1 gulerod (ca. 65 g)
1 lille fennikel (ca. 70 g)

 

Dressing
½ citron
1 spsk. sennep
1½ dl skyr eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
2 tsk. sukker/brun farin eller sødemiddel svarende til 10 g sukker
½ tsk. spidskommen – kan udelades
1 tsk. salt
peber

 

Pynt
10 g hasselnødder

Sådan gør du

Snit spidskålen fint. Riv guleroden groft. Skær fennikel i helt tynde skiver. Pres saften af citronen.

Rør saften sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.

Bland grøntsager og dressing sammen.

Lad salaten stå på køl og trække i mindst ½ time før servering.

Hak hasselnødderne groft, og drys dem over salaten lige inden servering. Rist dem evt. først på en tør pande.

Servering

Server spidscoleslaw til grillmad, stegt fisk eller kød.

Variation

Du kan erstatte spidskål med hvidkål.