Spinatpandekage med ørredsalat

Varme retter

Spinatpandekage med ørredsalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1950/465

kJ/kcal

Energi

43

g

Kulhydrat

16

g

Fedt

32

g

Protein

150

g

Frugt/grønt pr. person

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

150 g frossen hel spinat

75 g havregryn, finvalsede (ca. 2½ dl)

1½ dl kogende vand

3 æg

125 g hvedemel (ca. 2 dl)

1 spsk. flydende fedtstof

½ tsk. salt

peber

¼ tsk. stødt eller fintrevet muskatnød

4 dl skummet- eller minimælk

 

Ørredsalat

1 pakke røget ørred (125 g)

100 g friskost med hvidløg med højst 17 % fedt

150 g syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt

½ bundt purløg

1 citron

salt, peber

4 gulerødder (ca. 300 g)

½ lille selleri (ca. 150 g)

Sådan gør du

Tø spinaten op. Læg den i en sigte, og pres væden ud. Hæld kogende vand over havregrynene, og lad det trække i et par min. Pisk æg, mel, havregryn, fedtstof og krydderier sammen. Tilsæt mælk, mens du pisker. Pisk spinaten i dejen.

Bag 8 pandekager på en lille stegepande (ca. 22 cm i diameter). Fordel ca. 1 dl dej på panden, og bag den i ca. 2 min. Vend pandekagen, og lad den stege færdig på den anden side.

Hvis panden har teflonbelægning, behøver den ikke ekstra fedtstof.

Ørredsalat

Findel ørredfileterne, evt. med en gaffel, og rør dem sammen med friskost og syrnet mælkeprodukt. Klip purløg fint, og tilsæt den. Pres citronen, og kom halvdelen af saften i fiskeblandingen.

Smag til med salt og peber. Riv gulerødder og selleri groft. Vend resten af citronsaften i råkosten.

Servering

Læg grøntsager og fiskefyld på en pandekage, og fold eller rul den. Server grøntsager eller salat til.

Alternativ

Du kan erstatte røget ørred med røget laks eller røget makrel.