Sprød salat med kylling

Kolde retter

Sprød salat med kylling

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1250/300

kJ/kcal

Energi

8

g

Kulhydrat

18

g

Fedt

26

g

Protein

220

g

Frugt/grønt pr. person

2

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

1 person

2 buketter blomkål (ca. 50 g)
2 buketter broccoli (ca. 60 g)
1 tomat eller 3 cherrytomater (ca. 50 g)
½ lille gul peberfrugt (ca. 60 g)
100 g kogt eller stegt kyllingebryst uden skind

 

Marinade
2 tsk. olie
2 tsk. eddike, gerne kryddereddike eller hvidvinseddike
2 tsk. vand
1 tsk. hakket persille
salt, peber

 

Pynt
2 tsk. pinjekerner

Sådan gør du

Del blomkål og broccoli i mindre buketter, overhæld det med kogende vand, og lad det trække i ca. 5 min. Afdryp grøntsagerne og afkøl dem.

Skær tomater og peberfrugt i mindre stykker. Bland alle grøntsagerne med kylling, som er skåret i skiver.

Bland ingredienserne til marinaden sammen, og smag til med salt og peber. Hæld den over salaten.

Pinjekernerne kan ristes på en tør pande, før de drysses over salaten.

Servering

Server sprød salat med kylling til frokost med fuldkornsbrød til.

Alternativ

I stedet for brød kan du blande kogt fuldkornspasta, -ris, -bulgur eller kartoffel i salaten. Lav evt. dobbelt mængde marinade.