Squashbrød med hvide bønner

Brød

Squashbrød med hvide bønner

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. skive (ca. 50 g)

500/120

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

4

g

Protein

95

g

Frugt/grønt pr. person

39

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 brød

1 dåse eller karton hvide bønner f.eks. cannellino-bønner (ca. 230 g udblødte, kogte bønner)
1 løg (ca. 100 g)
3 dl vand
1 squash (ca. 285 g)
1 dl persille, frisk eller frossen
1 pakke gær (50 g)
1 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker
50 g græskarkerner
550 g fuldkornsdurummel (ca. 9 dl)
ca. 550 g hvedemel (ca. 9 dl)

 

Pensling og pynt
syrnet mælkeprodukt
græskarkerner

Sådan gør du

Skyl og afdryp bønnerne i en sigte. Skær løget i mindre stykker. Blend bønner og løg med halvdelen af vandet.

Riv squashen groft, eller blend den sammen med løg og hvide bønner. Hak persillen, hvis den er frisk. Frossen persille optøs. Du kan også blende persillen med.

Lun resten af vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem. Den må gerne være lidt klistret.

Dæk skålen med plastfilm, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned, og form den til 2 brød, der efterhæver i ca. 30 min.

Pensl brødene med syrnet mælkeprodukt, og drys med græskarkerner. Hak evt. kernerne groft.

Bag brødene ved 200° C i ca. 35 min. på næstnederste ovnrille.

Afkøl dem på en bagerist.

Servering

Server squashbrød med hvide bønner som madbrød, f.eks. til suppe.

Variation

Kikærter kan erstatte hvide bønner.

Du kan erstatte squash med gulerod eller pastinak. Brug lidt mindre mel, så dejen ikke bliver for tør.

Du kan også bage squashbrødet med græskar i stedet for squash. Så får brødet en flot orange farve.

Tip

Du kan anvende 100 g tørrede hvide bønner i stedet for 1 dåse eller karton. Tilbered dem efter anvisningen på emballagen.