Stegt flæsk med persillesovs og letsaltet hvidkålssalat med rødbeder

Varme retter

Stegt flæsk med persillesovs og letsaltet hvidkålssalat med rødbeder

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

2025/480

kJ/kcal

Energi

22

g

Kulhydrat

33

g

Fedt

22

g

Protein

225

g

Frugt/grønt pr. person

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

600 g svinebryst, stegestykke i skiver à ½-1 cm

salt, peber

 

Sovs

4 dl skummet- eller minimælk

2½ spsk. hvedemel

1 tsk. flydende margarine

1 bundt persille

salt, hvid peber

 

Hvidkålssalat

½ hvidkål (ca. 800 g)

1 spsk. groft salt

100 g syltede rødbeder uden tilsat sukker

15 hasselnødder (ca. 20 g)

 

Marinade

1 spsk. hvidvinseddike

1 spsk. vand

1 tsk. flydende honning eller sukker

Sådan gør du

Dup skiverne tørre med køkkenrulle, og krydr med salt og peber. Steg flæsket på pande eller i ovn.

På pande

Brun flæsket ved kraftig varme i 2-3 min. på hver side.

Skru ned for varmen, og steg videre i 20-25 min., til flæsket er tilpas brunt og sprødt. Det må ikke branke. Stegetiden afhænger af skivernes tykkelse, og hvor meget varme, du steger ved. Vend skiverne et par gange under stegningen.

Tag flæsket af panden, når det er stegt færdigt, og læg det på fedtsugende papir.

I ovn

Læg flæsket på en bageplade med bagepapir, og steg ved 225° C i ca. 30 min. på næstøverste ovnrille, til flæsket er tilpas brunt og sprødt. Vend evt. flæsket, og flyt det fra det afsmeltede fedt på papiret.

Læg flæsket på fedtsugende papir, når det er færdigstegt.

Persillesovs

Pisk 2 dl mælk og melet til en jævning i en tykbundet gryde. Varm op, og pisk resten af mælken og fedtstoffet i. Kog sovsen godt igennem i ca. 5 min., mens du pisker.

Hak persillen, og tilsæt den. Smag til med salt og peber.

Hvidkålssalat

Snit hvidkålen fint, og bland med groft salt. Lad det trække i mindst ½ time.

Kom kålen i en sigte, og skyl saltet af. Tryk vandet af kålen. Skær rødbederne i små tern. Hak nødderne.

Bland ingredienserne til marinaden, og hæld den over kål og rødbedetern. Drys nødderne over.

Servering

Server stegt flæsk med persillesovs og letsaltet hvidkålssalat med rødbeder og kartofler.