Syltet græskar

Tilbehør, Syltning

Syltet græskar

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion (ca. 50 g)

80/20

kJ/kcal

Energi

2

g

Kulhydrat

0

g

Fedt

1

g

Protein

45

g

Frugt/grønt pr. stk.

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 portioner (ca. 1 l)

1 stort hokkaidogræskar (ca. 900 g)
1 spsk. groft salt
3 dl lagereddike
3 dl vand
¼ tsk. flydende sødemiddel
10-15 peberkorn
½ tsk. sennepsfrø
2-3 kviste frisk timian

Sådan gør du

Del græskarret i to, og skrab indmaden ud. Skræl skallen af græskarret.

Skær græskarret i skiver à ca. 5 mm tykkelse. Brug evt. et mandolinjern.

Bland græskar og salt i en skål, og lad det trække på køkkenbordet i ca. 2 timer.

Skyl græskarstykkerne grundigt i rigeligt koldt vand. Lad det dryppe godt af.

Bland eddike, vand, sødemiddel, peberkorn, sennepsfrø og timian.

Kom græskarstykkerne i et skoldet sylteglas (mindst 1 l), og hæld lagen over.

Lad det trække i 4-6 dage. Stil det efterfølgende på køl.

Servering

Server syltet græskar som topping på rugbrød, eller som tilbehør til f.eks. kylling.

Tip

Du kan evt. koge græskarstykkerne i et par min., så de får mindre bid.

Hvis du bruger et økologisk græskar, behøver du ikke at skrælle det.