Tærte med løg og peberfrugt

Varme retter

Tærte med løg og peberfrugt

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1175/280

kJ/kcal

Energi

24

g

Kulhydrat

13

g

Fedt

15

g

Protein

80

g

Frugt/grønt pr. person

14

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

6 personer

100 g skyr eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt

2 spsk. flydende fedtstof

100 g grahamsmel (ca. 1½ dl)

50 g hvedemel eller sigtet speltmel (ca. 1 dl)

1 spsk. sesamfrø

½ tsk. salt

 

Fyld

1 stort rødløg (ca. 210 g)

1 løg (ca. 100 g)

1 tsk. flydende fedtstof

1 peberfrugt (ca. 180 g) eller 2 halve, f.eks. gul og orange

1 tsk. tørret estragon eller 3-5 stilke frisk estragon

2 æg

100 g skyr eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt

½ dl skummet- eller minimælk

½ tsk. stødt muskatnød

1 tsk. salt

1 pose frisk mozzarella (125 g)

peber, gerne hvid

Sådan gør du

Ælt ingredienserne til dejen godt sammen. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 22 cm), og stil den i køleskab i ca. 1 time.

Prik tærtedejen med en gaffel, og forbag den ved 200° C i ca. 10 min. på midterste ovnrille.

Tilbered grøntsagerne imens. Halver løgene, og skær dem i tynde både eller snit dem fint. Svits dem i fedtstoffet. Skær peberfrugterne i tykke strimler, og svits dem med i ca. 2 min.

Pisk æg, skyr, mælk, muskatnød, salt og peber sammen. Fordel grøntsagerne på tærtebunden, og hæld æggemassen over. Skær mozzarellaen i tynde skiver, og fordel dem på tærten.

Bag den i ca. 35 min. ved 200° C på midterste ovnrille, til æggemassen er stivnet.

Servering

Server tærte med løg og peberfrugt med salat, evt. råkost, til.

Opbevaring

Du kan opbevare tærtedejen 1-2 dage i køleskab.

Variation

Erstat grahamsmel med fuldkornsspeltmel eller andet fuldkornsmel.

Brug fennikel, gulerod, pastinak, porrer eller squash i stedet for løg og peberfrugt.