Tomatrisotto med bønner

Varme retter, Vegetar

Tomatrisotto med bønner

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1500/360

kJ/kcal

Energi

52

g

Kulhydrat

10

g

Fedt

13

g

Protein

250

g

Frugt/grønt pr. person

13

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 stort løg (ca. 210 g)
1 fed hvidløg
1 spsk. flydende fedtstof
2½ dl fuldkornsris (ca. 200 g)
1 dåse hakkede tomater, gerne med smag, f.eks. oregano eller chili (400 g)
3 dl vand
1 tsk. tørret oregano eller basilikum, udelades hvis tomaterne er med disse krydderier
1 tsk. stødt paprika
½ tsk. salt
peber
400 g grønne bønner, friske eller frosne
½ dåse kidneybønner i lage (ca. 120 g)
4 spsk. reven parmesanost (ca. 25 g)
10-15 sorte oliven (ca. 50 g)

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg, og svits det let i fedtstoffet. Tilsæt risene, og svits dem med i 2-3 min.

Tilsæt tomater, vand og krydderier. Lad blandingen småkoge med låg i ca. 10 min.

Skær bønnerne i mindre stykker, og tilsæt dem. Kog i yderligere ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis retten bliver for tør.

Skyl og afdryp kidneybønnerne, og tilsæt dem. Rør parmesanost i, og smag til. Kom afdryppede oliven i risottoen.

Servering

Server tomatrisotto med salat til.

Variation

Erstat grønne bønner med broccoli, blomkål eller ærter.

Du kan anvende porre eller forårsløg i stedet for løg.