Urtesovs

Tilbehør, Sovse og dressinger

Urtesovs

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

175/40

kJ/kcal

Energi

6

g

Kulhydrat

1

g

Fedt

1

g

Protein

75

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

1 lille skive selleri (ca. 50 g)
1 lille gulerod (ca. 50 g)
1 lille løg (ca. 50 g)
1½ dl bouillon f.eks. grøntsags
¼ tsk. tørrede krydderurter, f.eks. estragon, eller 1 spsk. frisk, f.eks. persille
evt. jævning
salt, peber
evt. bearnaiseessens

Sådan gør du

Skær grøntsagerne i mindre stykker. Kog dem godt møre i bouillonen, som er tilsat krydderurter. Der skal være låg på gryden.

Blend sovsen, eller purér den. Tilsæt jævning, hvis du ønsker, at sovsen skal være tykkere. Kog den igennem igen. Smag til med salt, peber og evt. bearnaiseessens.

Servering

Server urtesovs til f.eks. fisk, fjerkræ eller kød sammen med grøntsager og dit foretrukne tilbehør.

Tip

Du kan fryse sovsen. Lav en større portion urtesovs, og frys sovsen ned i mindre portioner.