Vildtgryde med waldorfsalat

Varme retter

Vildtgryde med waldorfsalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

2650/635

kJ/kcal

Energi

42

g

Kulhydrat

29

g

Fedt

38

g

Protein

300

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

Vildtgryde
10 skalotteløg (ca. 150 g)
2 små rødbeder (ca. 200 g)
2 persillerødder (ca. 200 g)
1 bakke champignon (250 g)
50 g mager bacon, f.eks. backbacon
8 stk. tørrede enebær
1 spsk. flydende fedtstof
300 g krondyr i tern
2½ dl rødvin
1½ dl vand
1-2 tsk. salt
peber
1 dl madlavningsfløde 8 %
sovsekulør
evt. jævning

 

Waldorfsalat
3 dl græsk yoghurt 2 %
1 tsk. sukker
½ lille knoldselleri (ca. 150 g)
2 store stængler bladselleri (ca. 80 g)
1 æble, f.eks. cox orange (ca. 110 g)
75 g valnøddekerner
75 g blå vindruer (ca. 15 stk.)

Sådan gør du

Vildtgryde

Skær løg, rødbeder og persillerødder i tern. Halver champignon i kvarte. Skær bacon i tynde strimler. Knus enebærrene – evt. i en morter.

Varm fedtstoffet op, og brun grøntsagerne i et par min. Tilsæt bacon og krondyr, og brun det, til det har fået farve. Tilsæt enebær, rødvin, salt og peber og vand. Lad retten småkoge i ca. 45 min. med låg.

Tilsæt fløde og sovsekulør. Jævn evt. retten. Smag til.

Waldorfsalat

Rør sukker i yoghurten. Riv knoldselleri groft, og vend den i. Skær bladsellerien i tynde skiver og æblet i små tern. Bland begge dele i yoghurtblandingen.

Hak valnødderne groft. Halver vindruerne, og fjern evt. sten. Gem nogle valnødder og vindruer til pynt.

Bland resten af nødderne og vindruerne i blandingen. Pynt salaten med vindruer og valnødder.

Servering

Server waldorfsalat til vildtgryde eller farsbrød med vildt.

Variation

Du kan bruge oksekød i tern i stedet for krondyr i tern.

Erstat knoldselleri med hvidkål eller bladselleri.