Kyllingefrikassé

Mormormad

Mormormad forbinder vi typisk med velsmag, hygge og god tid, men også med de ældre og traditionelle retter som stegt flæsk med persillesovs og boller i karry. Vi byder på de velkendte retter i sundere udgaver med samme gode smag.

De gode danske retter fra ”mormors tid” kan nemt laves, så de matcher de ernæringsmæssige krav, vi har til sund mad i dag. Du kan lave retterne med mindre fedt og flere grøntsager, samtidig med at du bevarer den gode smag. På den måde nedsættes fedt- og kalorieindholdet væsentligt i de gamle klassikere.

Hvad er mormormad?

Retterne i mormormad er fra 1960’erne og starten af 1970’erne. Retter som vores mor, mormor eller farmor tilberedte med omhu og omtanke – både for råvarerne og for dem, der skulle spise maden.

Vil du have endnu flere opskrifter på de gode gamle retter, kan du finde flere opskrifter i vores kogebog "Mormormad – klassikere med kulør". Kogebogen indeholder opskrifter på 20 typiske danske retter fra ”bedstemors tid”, og der er ekstra tilbehør til mange af dem:

  • Bankekød med kartoffelmos og agurkesalat
  • Grydestegt kylling med spidskålssalat med mormordressing og rabarberkompot
  • Millionbøf med rodfrugter

Fælles for retterne er, at der i Diabetesforeningens version er sat lidt kulør på dem, bl.a. i form af flere grøntsager. Opskrifterne er inddelt i retter til hverdagen, og til når der er mere tid til tilberedningen.

Herunder finder du fem udvalgte opskrifter på mormormad.

image-text
Mormormad – klassikere med kulør

Mormormad – klassikere med kulør

I Diabetesforeningens netbutik kan du købe kogebøger, som vi sender hjem til dig.