Simre-veggie

Simremad

Simremad er retter, der er gode at varme sig på, på en kold vinterdag. De er nemme at lave og kan stå længe på komfuret ved lavt blus og passe sig selv, mens du passer andre ting. Lyder det ikke dejligt? Opskrifterne får du lige her.

Kulden bider i kinderne, men du snører alligevel skoene. Klar til en gåtur og lidt frisk luft. Måske har du haft gæster til eftermiddagskaffe, og nu skal I ud at gå før aftensmaden. Og når du kommer hjem – er maden færdig!

Simremad er en god måde at få brugt nogle af de kødudskæringer, man sjældent spiser, og som ofte også er billigere. Det kan bl.a. være oksebov, -bryst eller -skank eller f.eks. grisekæber og -hjerte. Kødudskæringerne kan være senede og seje, men når de simres i væske i flere timer, bliver de både møre og saftige. Du kan også erstatte kød med linser eller andre bælgfrugter, f.eks. kikærter eller hvide bønner. På den måde får du masser af fylde og gode proteiner i retten samtidig. Dertil kommer, at simremad er en glimrende måde at bruge årstidens grøntsager til at give smag og duft og masser af kostfibre til retten.

Du kan med fordel lave en ekstra stor portion og fryse resten ned til en anden gang. Så kan du få lækker simremad hurtigt, uden at gryden skal stå i timer på komfuret.