Sol og sommer og friske bær
Det er sæson for jordbær og rabarber, og mange andre af sommerens mange skønne bær. Her er, hvad du skal vide om sommerens bær, når du har diabetes.
Det er sæson for jordbær og rabarber, og mange andre af sommerens mange skønne bær. Her er, hvad du skal vide om sommerens bær, når du har diabetes.
Der er masser af muligheder – nyd f.eks. jordbær lige som de er, i en dessert, eller som ingrediens i en salat, hvor de bidrager med både smag og kulør.
Frugt og bær har et naturligt indhold af frugtsukker, som får blodsukkeret til at stige.
150 g jordbær indeholder f.eks. 10 g kulhydrat, og tilsvarende indeholder 125 g vandmelon uden skræl 10 g kulhydrat.
Du kan finde en oversigt på mængder (i gram), der svarer til 1 stykke frugt (10 g kulhydrat) her
Botanisk set er rabarber en grøntsag, men de bruges ofte i det ”søde køkken”, hvor der skal tilføres en del sødme for at komplementere rabarbers karakteristiske syrlige smag.
Du kan erstatte sukker/honning helt eller delvist med et sødemiddel.
Appetit på mere sommermad?