MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Leverpostej

Fremgangsmåde

Skær champignon i kvarte, og svits dem i fedtstoffet.
Krydr dem med timian, og afkøl dem.
Skær løget i mindre stykker.
Kør det sammen med de øvrige ingredienser til leverpostejen i en foodprocesser, eller blend det godt sammen.
Kom leverpostejmassen i 2 smurte forme, og bag dem ved 175° C i 45-60 min. på andennederste ovnrille.

Servering
Server leverpostej lun eller kold til rugbrød.

Tip
Du kan fryse den rå leverpostejmasse og bage den senere. Optø leverpostejen, før du bager den.

  • Madpakke og pålæg
  • Energi 100 kJ, Kulhydrat 1 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • Ca. 950 g.

Ingredienser

Ingredienser
1 bakke champignon (ca. 200 g)
1 tsk. flydende fedtstof
½ tsk. tørret timian
1 løg (ca. 100 g)
250 g svinelever
250 g hakket svinekød med højst 10 % fedt
½ dl hvedemel (ca. 30 g)
½ dl havregryn, gerne finvalsede
1 æg
3 dl mælk med højst 0,7 % fedt
2 tsk. salt
¼ tsk. stødt allehånde
¼ tsk. peber

Fremgangsmåde

Skær champignon i kvarte, og svits dem i fedtstoffet.
Krydr dem med timian, og afkøl dem.
Skær løget i mindre stykker.
Kør det sammen med de øvrige ingredienser til leverpostejen i en foodprocesser, eller blend det godt sammen.
Kom leverpostejmassen i 2 smurte forme, og bag dem ved 175° C i 45-60 min. på andennederste ovnrille.

Servering
Server leverpostej lun eller kold til rugbrød.

Tip
Du kan fryse den rå leverpostejmasse og bage den senere. Optø leverpostejen, før du bager den.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes