MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Brændte mandler

Fremgangsmåde

Kom mandlerne i en sigte, og hæld koldt vand over. Afdryp dem.
Bland sødemiddel og sukker i en plastikpose. Kom mandlerne i, og ryst posen godt, så sukkerblandingen fordeles.
Hæld mandler og resten af sukkerblandingen ud på en bageplade med bagepapir.
Bag dem ved 200° C i ca. 10 min. på næstøverste ovnrille.
Afkøl mandlerne, og bræk dem fra hinanden.

Servering
Server de brændte mandler som julegodter.

Variation
Du kan bruge hasselnødder i stedet for mandler.
Tilsæt ½ tsk. stødt kanel til sukkerblandingen

  • Snack og mellemmåltid,Dessert og kage
  • 10 mandler (ca. 15 g): Energi 275 kJ, Kulhydrat 4 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 24 g
  • Ca. 150 g.

Ingredienser

100 g mandler
3 spsk. Perfect Fit eller andet søde- og bagemiddel
1 spsk. sukker

Fremgangsmåde

Kom mandlerne i en sigte, og hæld koldt vand over. Afdryp dem.
Bland sødemiddel og sukker i en plastikpose. Kom mandlerne i, og ryst posen godt, så sukkerblandingen fordeles.
Hæld mandler og resten af sukkerblandingen ud på en bageplade med bagepapir.
Bag dem ved 200° C i ca. 10 min. på næstøverste ovnrille.
Afkøl mandlerne, og bræk dem fra hinanden.

Servering
Server de brændte mandler som julegodter.

Variation
Du kan bruge hasselnødder i stedet for mandler.
Tilsæt ½ tsk. stødt kanel til sukkerblandingen

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes