MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kålsalat med korn og laks

Fremgangsmåde

Kog hvedekernerne i letsaltet vand eller bouillon efter anvisning på emballagen. Afdryp og køl dem.

Skær broccolibuketterne i mindre stykker, og hæld evt. kogende vand over. Afdryp og afkøl dem.

Snit hvidkålen og rødløget fint. Skær peberfrugten i mindre stykker.

Bland ingredienserne til dressingen, og smag den til.

Fjern skindet fra laksen, og pluk kødet i mindre stykker.

Kom ingredienserne i dit glas i denne rækkefølge:
Dressing, korn, hvidkål, broccoli og løg, laks, peberfrugt og granatæblekerner.

Luk glasset godt til. 

Servering
Server salaten som frokostret - evt. med fuldkornsbrød til.

Variation
Du kan bruge fuldkornsris, fuldkornsbulgur og lignende i stedet for korn. Spidskål kan erstatte hvidkål. Tun, røget ørred, røget sild eller makrel kan anvendes i stedet for laks.

Tip
Salaten er hurtig at lave, hvis du har en rest kogte kerner tilovers fra aftensmaden.

  • Kolde retter,Madpakke og pålæg,Salat og tilbehør
  • Energi 1800 kJ, Kulhydrat 38 g, Fedt 17 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 1 person

Ingredienser

½ dl hele hvedekerner (ca. 40 g rå eller 100 g kogt)
vand evt. bouillon
salt

2 broccolibuketter (ca. 50 g)
1 tynd skive hvidkål (ca. 50 g)
¼ lille rødløg (ca. 15 g)
¼ lille peberfrugt (ca. 30 g) 

Dressing
½ dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
2 tsk. sennep efter smag
evt. ¼ tsk. honning eller sukker
salt, peber

½ stykke varmrøget laks (ca. 65 g)

evt. 1 spsk. granatæblekerner (ca. 10 g) 

Fremgangsmåde

Kog hvedekernerne i letsaltet vand eller bouillon efter anvisning på emballagen. Afdryp og køl dem.

Skær broccolibuketterne i mindre stykker, og hæld evt. kogende vand over. Afdryp og afkøl dem.

Snit hvidkålen og rødløget fint. Skær peberfrugten i mindre stykker.

Bland ingredienserne til dressingen, og smag den til.

Fjern skindet fra laksen, og pluk kødet i mindre stykker.

Kom ingredienserne i dit glas i denne rækkefølge:
Dressing, korn, hvidkål, broccoli og løg, laks, peberfrugt og granatæblekerner.

Luk glasset godt til. 

Servering
Server salaten som frokostret - evt. med fuldkornsbrød til.

Variation
Du kan bruge fuldkornsris, fuldkornsbulgur og lignende i stedet for korn. Spidskål kan erstatte hvidkål. Tun, røget ørred, røget sild eller makrel kan anvendes i stedet for laks.

Tip
Salaten er hurtig at lave, hvis du har en rest kogte kerner tilovers fra aftensmaden.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes