Kog bulguren i letsaltet vand eller bouillon efter anvisning på emballagen. Afkøl den.
Skær rodfrugterne i mindre stykker, og hæld evt. kogende vand over, og lad det trække i ca. 5 min., så de mørner lidt. Hvis du river nogle af grøntsagerne, er det ikke nødvendigt med kogende vand.
Skær kyllingen i mindre stykker.
Pisk ingredienserne til marinaden sammen.
Rist evt. mandlerne på en tør pande, og hak dem groft.
Kom ingredienserne i dit glas i denne rækkefølge: marinade, bulgur, rodfrugter, kylling, rucola og mandler.
Luk glasset godt til.
Servering
Server salaten som frokostret - evt. med fuldkornsbrød til.
Tip
Salaten er hurtig at lave, hvis du har en rest kogt bulgur fra aftensmaden.
Har du også nogle ovnbagte rodfrugter tilovers, er det ekstra hurtigt.
Kom frisk chili i, hvis du vil have mere ”bid” i salaten. Vælg type og mængde efter smag.