Brunkagemuffins med nøddeknas

Desserter og kager

Brunkagemuffins med nøddeknas

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

725/175

kJ/kcal

Energi

17

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

3

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

32

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

12 stk.

2 æg
50 g brun farin eller rørsukker
50 g flydende margarine
1 appelsin, usprøjtet
75 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 1½ dl)
75 g hvedemel (ca. 1½ dl)
50 g Perfect Fit eller andet bagesødemiddel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. brunkagekrydderi

 

Nøddeknas

20 g fuldkornscornflakes (ca. 1 dl)
75 g nødder, gerne blandede f.eks. valnødder, paranødder, hasselnødder (ca. 1½ dl)
1 spsk. flydende margarine
1 tsk. fintreven appelsinskal

Sådan gør du

Pisk æg og farin godt sammen. Tilsæt margarine.

Halver appelsinen, og pres saften ud (ca. 1 dl).

Bland de to meltyper med sødemiddel, bagepulver og brunkagekrydderi, og sigt det i, mens du pisker.

Fordel dejen i 12 muffinforme. Fyld dem kun ca. 2/3 op.

Knus cornflakesene groft. Hak nødderne groft, og bland dem med cornflakes, margarine og appelsinskal. Fordel blandingen på kagerne.

Bag muffinsene ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Afkøl dem på en rist.

Servering

Server brunkagemuffins med nøddeknas som dessert.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.