BLIV MEDLEM

Brunkagemuffins med nøddeknas

Fremgangsmåde

Pisk æg og farin godt sammen. Tilsæt margarine.

Halver appelsinen, pres saften ud (ca. 1 dl).

Bland de to meltyper med sødemiddel, bagepulver og brunkagekrydderi, og sigt det i, mens du pisker.

Fordel dejen i 12 muffinsforme. Fyld dem kun ca. 2/3 op.

Knus cornflaksene groft. Hak nødderne groft, og bland dem med cornflakes, margarine og appelsinskal. Fordel blandingen på kagerne.

Bag muffins ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Afkøl dem på en rist.

Servering

Server brunkagemuffins med nøddeknas som et mellemmåltid eller dessert.

Opskriftbanner

  • Dessert og kage,Snack og mellemmåltid
  • Pr. stk.: Energi 700 kJ, Kulhydrat 16 g, Fedt 9 g, Kulhydrat pr. 100 g 34 g
  • 12 stykker

Ingredienser

2 æg
50 g brun farin eller rørsukker
50 g flydende margarine
1 appelsin, usprøjtet
75 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 1½ dl)
75 g hvedemel (ca. 1½ dl)
50 g Perfect Fit eller andet bagesødemiddel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. brunkagekrydderi

Nøddeknas

20 g fuldkornscornflakes (ca. 1 dl)
75 g nødder, gerne blandede f.eks. valnødder, paranødder, hasselnødder (ca. 1½ dl)
1 spsk. flydende margarine
1 tsk. fintreven appelsinskal

Fremgangsmåde

Pisk æg og farin godt sammen. Tilsæt margarine.

Halver appelsinen, pres saften ud (ca. 1 dl).

Bland de to meltyper med sødemiddel, bagepulver og brunkagekrydderi, og sigt det i, mens du pisker.

Fordel dejen i 12 muffinsforme. Fyld dem kun ca. 2/3 op.

Knus cornflaksene groft. Hak nødderne groft, og bland dem med cornflakes, margarine og appelsinskal. Fordel blandingen på kagerne.

Bag muffins ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Afkøl dem på en rist.

Servering

Server brunkagemuffins med nøddeknas som et mellemmåltid eller dessert.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes