MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bagte gulerødder med mandelpesto

Fremgangsmåde

Skær gulerødderne i tynde stave. 

Bland olie, paprika, salt og peber i en plastikpose, kom gulerødderne i, og ryst posen godt. 

Læg gulerødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200˚C i cirka 10 minutter til de er møre, men stadig har bid. 

Læg mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200˚C i cirka 5 minutter, til de får lidt farve. 

Klip de grove stilke af persillen.

Hak persille, hvidløg og mandler og bland dem sammen med olie og citronsaft. Brug for eksempel en minihakker eller blend massen groft. Smag til med salt

Læg gulerødderne på et fad, fordel pestoen over eller server den til.

Servering 
Servér de bagte gulerødder lune eller kolde med mandelpesto til for eksempel laks eller kylling. 

Variation
Gulerødder kan helt eller delvist erstattes af knoldselleri, persillerod eller pastinak. Brug frisk grønkål i stedet for persille i pestoen. 

Tip
Du kan grille gulerødderne på havegrillen. I ovnen kan du bage gulerødder og mandler samtidig

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 925 kJ, Kulhydrat 17 g, Fedt 14 g, Kulhydrat pr. 100 g: 8 g
  • 4 personer

Ingredienser

6 store gulerødder (cirka 875 g), gerne i forskellige farver
2 tsk. olie
1 tsk. stødt paprika efter smag fx røget
salt, peber

Mandelpesto
2/3 dl. mandler (cirka 40 g.)
1 bundt persille
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
salt 

Fremgangsmåde

Skær gulerødderne i tynde stave. 

Bland olie, paprika, salt og peber i en plastikpose, kom gulerødderne i, og ryst posen godt. 

Læg gulerødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200˚C i cirka 10 minutter til de er møre, men stadig har bid. 

Læg mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200˚C i cirka 5 minutter, til de får lidt farve. 

Klip de grove stilke af persillen.

Hak persille, hvidløg og mandler og bland dem sammen med olie og citronsaft. Brug for eksempel en minihakker eller blend massen groft. Smag til med salt

Læg gulerødderne på et fad, fordel pestoen over eller server den til.

Servering 
Servér de bagte gulerødder lune eller kolde med mandelpesto til for eksempel laks eller kylling. 

Variation
Gulerødder kan helt eller delvist erstattes af knoldselleri, persillerod eller pastinak. Brug frisk grønkål i stedet for persille i pestoen. 

Tip
Du kan grille gulerødderne på havegrillen. I ovnen kan du bage gulerødder og mandler samtidig

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes