MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fiskefileter i urtesovs

Fremgangsmåde

Skyl fiskefileterne, og læg dem sammenholdet i et ovnfast fad. Riv sellerien groft. Skær gulerødderne i små tern eller tynde stave. Snit porren fint.

Svits grøntsagerne i fedtstoffet. Hæld hvidvin eller fiskebouillon ved, og småkog grøntsagerne i 2-3 min. Hæld fløden ved, og smag sovsen til med salt og peber. Jævn evt. sovsen.

Hak persillen og kom den i, inden du hælder urtesovsen over fiskefileterne. Sæt fadet sættes i ovnen ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Servering

Server fiskefileter i urtesovs med kartofler eller fuldkornsris og salat.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1150 kJ, Kulhydrat 13 g, Fedt 6 g, Kulhydrat pr. 100 g 3 g
  • 4 personer

Ingredienser

450 g fiskefileter (rødspætte, skrubbe eller ising)

2 tsk. flydende fedtstof

1-2 fennikel (ca. 200 g)

2 store gulerødder (ca. 290 g)

1 porre (ca. 215 g)

1 lille bundt persille

2½ dl tør hvidvin eller fiskebouillon (vand + terning)

2½ dl madlavningfløde med højst 5 % fedt

salt, peber

evt. jævning

Fremgangsmåde

Skyl fiskefileterne, og læg dem sammenholdet i et ovnfast fad. Riv sellerien groft. Skær gulerødderne i små tern eller tynde stave. Snit porren fint.

Svits grøntsagerne i fedtstoffet. Hæld hvidvin eller fiskebouillon ved, og småkog grøntsagerne i 2-3 min. Hæld fløden ved, og smag sovsen til med salt og peber. Jævn evt. sovsen.

Hak persillen og kom den i, inden du hælder urtesovsen over fiskefileterne. Sæt fadet sættes i ovnen ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Servering

Server fiskefileter i urtesovs med kartofler eller fuldkornsris og salat.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes