MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Øllebrødschips

Fremgangsmåde

Kog rugbrød og vand til grød i ca. 5 min. ved svag varme. Rør imens. Sæt evt. blandingen i blød i 1-2 timer først, og kog så øllebrøden i ca. 3 min.

Du kan blende eller sigte grøden, hvis der er klumper i.

Smør øllebrøden helt tyndt ud på bagepapir, så det dækker hele pladen. Laget skal have samme tykkelse på hele pladen.

Drys pynt på efter smag.

Bag øllebrøden ved 150° C i ca. 30 min. ved varmluft på midterste ovnrille, til chips-pladen er sprød.

Afkøl på en rist, og bræk pladen i mindre stykker.

Servering
Server øllebrødschips som snacks evt. med dip eller salsa til.

Variation
Tilsæt 1 spsk. pesto efter smag til øllebrøden.

Tip
Du kan lave dobbelt portion, når ovnen er i gang.

Opbevaring
Opbevar øllebrødschips i en lufttæt beholder. 

  • Snack og mellemmåltid
  • Pr. person: Energi 225 kJ, Kulhydrat 10 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 65 g
  • 4 personer

Ingredienser

2 skiver rugbrød, gerne uden kerner (ca. 100 g)
2 dl vand

Pynt
½ tsk. paprika, evt. røget, tørret oregano, ramsløg eller ¼ tsk. chiliflager

Fremgangsmåde

Kog rugbrød og vand til grød i ca. 5 min. ved svag varme. Rør imens. Sæt evt. blandingen i blød i 1-2 timer først, og kog så øllebrøden i ca. 3 min.

Du kan blende eller sigte grøden, hvis der er klumper i.

Smør øllebrøden helt tyndt ud på bagepapir, så det dækker hele pladen. Laget skal have samme tykkelse på hele pladen.

Drys pynt på efter smag.

Bag øllebrøden ved 150° C i ca. 30 min. ved varmluft på midterste ovnrille, til chips-pladen er sprød.

Afkøl på en rist, og bræk pladen i mindre stykker.

Servering
Server øllebrødschips som snacks evt. med dip eller salsa til.

Variation
Tilsæt 1 spsk. pesto efter smag til øllebrøden.

Tip
Du kan lave dobbelt portion, når ovnen er i gang.

Opbevaring
Opbevar øllebrødschips i en lufttæt beholder. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes