MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Grøntsager med låg

Fremgangsmåde

Halver løget, og skær det i tynde skiver.
Skær gulerødder og søde kartofler i mindre tern.
Hak mandlerne groft, og skær abrikoserne i mindre stykker.
Varm fedtstoffet op, og brænd karryen af.
Tilsæt grøntsagerne, og svits dem i ca. 5 min.
Pres saften af ½ citron, og tilsæt den sammen med mandler, abrikoser og mangochutney.
Lad blandingen simre i yderligere ca. 5 min.
Fordel grøntsagerne i et smurt ovnfast fad.

Låg
Del æggene, hvider og blommer for sig.
Rør grøden sammen med æggeblommerne.
Riv citronskal, og kom det i grødblandingen.
Tilsæt salt.
Pisk hviderne stive, og vend dem i grøden.
Fordel blandingen over grøntsagerne.
Drys rasp over.
Bag grøntsagerne i ca. 20 min. ved 200° C på næstnederste ovnrille.

Servering
Server retten som tilbehør til f.eks. lammekød eller fjerkræ.

Tip
Du kan tilsætte en rest kylling eller skinke til retten.

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: Energi 1050 kJ Kulhydrat 34 g Fedt 8 g Kulhydrat pr. 100 g 13 g
  • 4 personer

Ingredienser

1 stort løg (ca. 210 g)
2 store gulerødder (ca. 290 g)
2 søde kartofler (ca. 260 g)
15 mandler (ca. 15 g)
3 tørrede abrikoser (ca. 20 g)
2 tsk. flydende fedtstof
1 tsk. karry
1 tsk. salt
saft af ½ citron, usprøjtet
1 spsk. mangochutney

Låg
2 æg
1 rest fuldkornsgrød (ca. 200 g), f.eks. havregrød
1 tsk. revet citronskal
1 tsk. salt
1 spsk. rasp 

Fremgangsmåde

Halver løget, og skær det i tynde skiver.
Skær gulerødder og søde kartofler i mindre tern.
Hak mandlerne groft, og skær abrikoserne i mindre stykker.
Varm fedtstoffet op, og brænd karryen af.
Tilsæt grøntsagerne, og svits dem i ca. 5 min.
Pres saften af ½ citron, og tilsæt den sammen med mandler, abrikoser og mangochutney.
Lad blandingen simre i yderligere ca. 5 min.
Fordel grøntsagerne i et smurt ovnfast fad.

Låg
Del æggene, hvider og blommer for sig.
Rør grøden sammen med æggeblommerne.
Riv citronskal, og kom det i grødblandingen.
Tilsæt salt.
Pisk hviderne stive, og vend dem i grøden.
Fordel blandingen over grøntsagerne.
Drys rasp over.
Bag grøntsagerne i ca. 20 min. ved 200° C på næstnederste ovnrille.

Servering
Server retten som tilbehør til f.eks. lammekød eller fjerkræ.

Tip
Du kan tilsætte en rest kylling eller skinke til retten.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes