MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Løgsuppe med ostebrød

Fremgangsmåde

Hak eller snit løgene fint.
Svits dem let i fedtstoffet. De skal kun lige brunes.
Hak eller pres hvidløgene, og tilsæt dem.
Kom kødsovs, bouillon og krydderier i, og lad suppen koge i ca. 20 min.
Tilsæt bønner eller ærter, og kog suppen igennem i 2-3 min.
Skær grønne bønner i stykker på ca. 2 cm., hvis du bruger dem.
Smag suppen til.

Skær brødskiverne i mindre stykker, og rist dem sprøde ved 225° C i ca. 5 min.
Drys osten på, og bag i yderligere ca. 5 min., til osten er lysebrun.

Servering
Server løgsuppe med ostebrød til.

  • Suppe,Varme retter
  • Pr. person: Energi 1550 kJ Kulhydrat 37 g Fedt 14 g Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 4 personer

Ingredienser

5 løg (ca. 500 g)
1 spsk. flydende fedtstof
2 fed hvidløg
en rest kødsovs (ca. 200 g)*
1 l bouillon
1 tsk. tørret timian
200 g edamamebønner, grønne bønner eller ærter
salt, peber

Ostebrød
4 skiver fuldkornstoast (ca. 140 g)
100 g revet ost med højst 17 % fedt

*en typisk Bolognese-sovs med hakket kød, løg, tomat m.m. fra spaghetti med kødsovs.

Fremgangsmåde

Hak eller snit løgene fint.
Svits dem let i fedtstoffet. De skal kun lige brunes.
Hak eller pres hvidløgene, og tilsæt dem.
Kom kødsovs, bouillon og krydderier i, og lad suppen koge i ca. 20 min.
Tilsæt bønner eller ærter, og kog suppen igennem i 2-3 min.
Skær grønne bønner i stykker på ca. 2 cm., hvis du bruger dem.
Smag suppen til.

Skær brødskiverne i mindre stykker, og rist dem sprøde ved 225° C i ca. 5 min.
Drys osten på, og bag i yderligere ca. 5 min., til osten er lysebrun.

Servering
Server løgsuppe med ostebrød til.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes