MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kammerjunkere

Fremgangsmåde

Bland de to meltyper i en skål. Tilsæt fedtstof, og rør det i melet.

Bland sukker, Perfect Fit og bagepulver og drys det i dejen.

Tilsæt også den revne citronskal.

Pisk mælk og æg sammen, hæld det i og ælt det hele sammen til en fast dej.

Del dejen og rul den til stænger. Skær disse i 40 stykker, der trilles til kugler og placeres på en bageplade beklædt med bagepapir. Kuglerne skal have en diameter på mellem 2 og 3 cm.

Bag kammerjunker-kuglerne ved 225⁰ C i 8-10 min. på næstøverste ovnrille.

Tag pladen ud, og skær kuglerne igennem med en skarp kniv, gerne med takket skær – kuglerne er varme.

Læg de halverede kugler på bagepladen med skærefladen opad, og sæt dem tilbage i ovnen, der slukkes. Kammerjunkerne skal nu have lov til at tørre ved ovnens eftervarme i ca. 25-30 min. evt. med ovnlågen lidt på klem.

Køl kammerjunkerne af på en rist og læg dem derefter i en kagedåse beklædt med bagepapir.

Servering
Server kammerjunkerne til koldskål. 

Variation
Du kan tilsætte kardemomme eller vaniljesukker i stedet for citronskal.

  • Dessert og kage
  • Pr. stk.: Energi 100 kJ, Kulhydrat 3 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 44 g
  • 80 stk.

Ingredienser

180 g hvedemel (ca. 3 dl)

120 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 2 dl)

75 g flydende margarine

20 g sukker

55 g søde- og bagemiddel f.eks. Perfect Fit

1 tsk. bagepulver

½-1 tsk. fintreven skal af 1 usprøjtet citron

½ dl mælk med højst 0,7 % fedt

1 æg

Fremgangsmåde

Bland de to meltyper i en skål. Tilsæt fedtstof, og rør det i melet.

Bland sukker, Perfect Fit og bagepulver og drys det i dejen.

Tilsæt også den revne citronskal.

Pisk mælk og æg sammen, hæld det i og ælt det hele sammen til en fast dej.

Del dejen og rul den til stænger. Skær disse i 40 stykker, der trilles til kugler og placeres på en bageplade beklædt med bagepapir. Kuglerne skal have en diameter på mellem 2 og 3 cm.

Bag kammerjunker-kuglerne ved 225⁰ C i 8-10 min. på næstøverste ovnrille.

Tag pladen ud, og skær kuglerne igennem med en skarp kniv, gerne med takket skær – kuglerne er varme.

Læg de halverede kugler på bagepladen med skærefladen opad, og sæt dem tilbage i ovnen, der slukkes. Kammerjunkerne skal nu have lov til at tørre ved ovnens eftervarme i ca. 25-30 min. evt. med ovnlågen lidt på klem.

Køl kammerjunkerne af på en rist og læg dem derefter i en kagedåse beklædt med bagepapir.

Servering
Server kammerjunkerne til koldskål. 

Variation
Du kan tilsætte kardemomme eller vaniljesukker i stedet for citronskal.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes