MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Tærte med løg og peberfrugt

Fremgangsmåde

Ælt ingredienserne til dejen godt sammen. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 22 cm), og stil den i køleskab i ca. 1 time.

Prik tærtedejen med en gaffel, og forbag den ved 200° C i ca. 10 min. på midterste ovnrille.

Tilbered grøntsagerne imens. Halver løgene, og skær dem i tynde både eller snit dem fint.

Svits dem i fedtstoffet. Skær peberfrugterne i tykke strimler, og svits dem med i ca. 2 min.

Pisk æg, skyr, mælk, muskatnød, salt og peber sammen. Fordel grøntsagerne på tærtebunden og hæld æggemassen over. 

Skær mozzarellaen i tynde skiver, og fordel dem på tærten.

Bag den i ca. 35 min. ved 200° C på midterste ovnrille, til æggemassen er stivnet.

Servering
Server tærte med løg og peberfrugt med evt. råkost til.

Opbevaring
Du kan opbevare tærtedejen 1-2 dage i køleskab.

Variation
Erstat grahamsmel med fuldkornsspeltmel eller andet fuldkornsmel.
Brug fennikel, gulerod, pastinak, porrer eller squash i stedet for løg og peberfrugt.

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: Energi 1475 kJ, Kulhydrat 24 g, Fedt 22 g, Kulhydrat pr. 100 g 14 g
  • 6 personer

Ingredienser

100 g skyr eller fromage frais

2 spsk. flydende fedtstof

100 g grahamsmel (ca. 1½ dl)

50 g hvedemel eller sigtet speltmel (ca. 1 dl)

1 spsk. sesamfrø

½ tsk. salt

 

Fyld

1 rødløg (ca. 135 g)

1 løg (ca. 100 g)

1 tsk. flydende fedtstof

1 peberfrugt (ca. 180 g) eller 2 halve f.eks. gul og orange

1 tsk. tørret estragon eller 3-5 stilke frisk estragon

2 æg

100 g skyr eller fromage frais

½ dl mælk med højst 0,7 % fedt

½ tsk. stødt muskatnød

1 tsk. salt

½ pose frisk mozzarella (100 g)

peber, gerne hvid

Fremgangsmåde

Ælt ingredienserne til dejen godt sammen. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 22 cm), og stil den i køleskab i ca. 1 time.

Prik tærtedejen med en gaffel, og forbag den ved 200° C i ca. 10 min. på midterste ovnrille.

Tilbered grøntsagerne imens. Halver løgene, og skær dem i tynde både eller snit dem fint.

Svits dem i fedtstoffet. Skær peberfrugterne i tykke strimler, og svits dem med i ca. 2 min.

Pisk æg, skyr, mælk, muskatnød, salt og peber sammen. Fordel grøntsagerne på tærtebunden og hæld æggemassen over. 

Skær mozzarellaen i tynde skiver, og fordel dem på tærten.

Bag den i ca. 35 min. ved 200° C på midterste ovnrille, til æggemassen er stivnet.

Servering
Server tærte med løg og peberfrugt med evt. råkost til.

Opbevaring
Du kan opbevare tærtedejen 1-2 dage i køleskab.

Variation
Erstat grahamsmel med fuldkornsspeltmel eller andet fuldkornsmel.
Brug fennikel, gulerod, pastinak, porrer eller squash i stedet for løg og peberfrugt.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes