MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Sennepsmarineret kartoffelsalat med laks

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne. Hæld vandet fra og afkøl dem.

Skær kartoflerne i skiver.

Snit spidskålen fint.

Optø ærterne, hvis de er frosne.

Snit rødløget fint.

Klip eller hak dilden.

Bland kartofler og grøntsager med dild og kapers.

Bland ingredienserne til marinaden, og hæld den over.

Lad evt. salaten trække i ca. ½ time.

Skær laksen i strimler, og vend den i.

 

Servering

Server sennepsmarineret kartoffelsalat med laks som frokostret evt. med fuldkornsbrød til.

 

Variation

Du kan bruge røget hellefisk, røget ørred, tun eller rejer i stedet for laks.

Forårsløg eller salatløg kan erstatte rødløg.

  • Kolde retter
  • Pr. person: Energi 1200 kJ, Kulhydrat 32 g, Fedt 7 g, Kulhydrat pr. 100 g 9 g
  • 2 personer

Ingredienser

8-9 små kartofler (ca. 300 g)

¼ lille spidskål (ca. 140 g)

1 dl ærter, friske eller frosne (ca. 60 g)

½ lille rødløg (ca. 30 g)

1 spsk. kapers, kan udelades

½ potte dild

125 g røget laks i skiver

 

Marinade

1 spsk. hvidvinseddike

1 spsk. sød fransk sennep

1 tsk. Dijon sennep

1 spsk. vand

salt, peber

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne. Hæld vandet fra og afkøl dem.

Skær kartoflerne i skiver.

Snit spidskålen fint.

Optø ærterne, hvis de er frosne.

Snit rødløget fint.

Klip eller hak dilden.

Bland kartofler og grøntsager med dild og kapers.

Bland ingredienserne til marinaden, og hæld den over.

Lad evt. salaten trække i ca. ½ time.

Skær laksen i strimler, og vend den i.

 

Servering

Server sennepsmarineret kartoffelsalat med laks som frokostret evt. med fuldkornsbrød til.

 

Variation

Du kan bruge røget hellefisk, røget ørred, tun eller rejer i stedet for laks.

Forårsløg eller salatløg kan erstatte rødløg.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes