MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Frokostsalat med kikærter

Fremgangsmåde

Del broccoli i ensartede små buketter, og skær stokken i mindre stykker.
Kog broccoli i letsaltet vand ca. 2 min., den skal stadig have “bid”.

Skær squashen i 2 stykker, og del hvert stykke på langs i 6-8 både.
Skær peberfrugter i 2 cm brede strimler, og vend dem i olien. Fordel grøntsagerne på bagepapir på en bageplade, drys med lidt citronpeber og lidt salt.
Bag dem i ovnen ved 200 ͦ C i ca. 20 min.

Dressing
Pres saften af limen, og rør det sammen med resten af ingredienserne. Smag dressingen til.

Vend kikærterne med halvdelen af dressingen, og rist dem i 5-10 min. i ovnen samtidig med grøntsagerne.

Skær avocado i mindre stykker, og vend dem i limesaft så de ikke bliver brune.
Skær æggene i både.

Servering
Del salaten i mindre stykker, og vend dem i dressingen. Fordel salaten på et fad. Fordel grøntsager, kikærter og æg på salaten
Server frokostsalat med kikærter som en frokostret med fuldkornsbrød til.

Tip
Du kan bruge 30 g tørrede kikærter i stedet for kikærter på dåse. Udblød og kog kikærterne efter anvisning på emballagen.
Hoisin sauce er en asiatisk kryddersauce. Du kan købe den i større supermarkeder.

  • Kolde retter
  • Pr. person: Energi 1625 kJ, Kulhydrat 23 g, Fedt 22 g, Kulhydrat pr. 100 g 5 g
  • 2 personer

Ingredienser

1 lille broccoli (ca. 195 g)
½ squash (ca. 140 g)
2 små røde/gule peberfrugter (ca. 230 g)
2 tsk. olie
¼ dåse kikærter (ca. 60 g)
1 lille avocado (ca. 100 g)
1 spsk. limesaft
2 hårdkogte æg
ca. 50 g salat f.eks. romaine salat

Dressing
2 tsk. hoisin sauce
½ lime
1 tsk. olie
salt
peber, evt. citronpeber

Fremgangsmåde

Del broccoli i ensartede små buketter, og skær stokken i mindre stykker.
Kog broccoli i letsaltet vand ca. 2 min., den skal stadig have “bid”.

Skær squashen i 2 stykker, og del hvert stykke på langs i 6-8 både.
Skær peberfrugter i 2 cm brede strimler, og vend dem i olien. Fordel grøntsagerne på bagepapir på en bageplade, drys med lidt citronpeber og lidt salt.
Bag dem i ovnen ved 200 ͦ C i ca. 20 min.

Dressing
Pres saften af limen, og rør det sammen med resten af ingredienserne. Smag dressingen til.

Vend kikærterne med halvdelen af dressingen, og rist dem i 5-10 min. i ovnen samtidig med grøntsagerne.

Skær avocado i mindre stykker, og vend dem i limesaft så de ikke bliver brune.
Skær æggene i både.

Servering
Del salaten i mindre stykker, og vend dem i dressingen. Fordel salaten på et fad. Fordel grøntsager, kikærter og æg på salaten
Server frokostsalat med kikærter som en frokostret med fuldkornsbrød til.

Tip
Du kan bruge 30 g tørrede kikærter i stedet for kikærter på dåse. Udblød og kog kikærterne efter anvisning på emballagen.
Hoisin sauce er en asiatisk kryddersauce. Du kan købe den i større supermarkeder.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes