MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Blomkålssalat med butterbeans

Fremgangsmåde

Del blomkål i små buketter.

Skær squashen i tynde strimler.

Snit salatløget fint.

Bland grøntsagerne sammen med bønnerne.


Marinade

Riv skallen af 1 citron, og pres saften af den.

Bland saft og skal sammen med olie, og smag til med salt og peber.

Vend marinaden i grøntsagerne – og lad salaten trække i mindst 1 time.

Vend krydderurterne i salaten lige inden servering.


Servering

Server salaten til fjerkræ, fisk eller kød.


Tip

Butterbeans kaldes også limabønner.

  • Salat og tilbehør,Kolde retter
  • Pr. person: Energi 700 kJ, Kulhydrat 15 g, Fedt 6 g, Kulhydrat pr. 100 g 5 g
  • 4 personer

Ingredienser

1 blomkål (ca. 460 g)
1 squash (ca. 285 g)
1 salatløg (ca. 100 g)
1 dåse butterbeans (240 g)

Marinade
1 citron, usprøjtet
1½ spsk. olie – gerne citronolie
salt, peber
1 dl friske krydderurter efter smag

Fremgangsmåde

Del blomkål i små buketter.

Skær squashen i tynde strimler.

Snit salatløget fint.

Bland grøntsagerne sammen med bønnerne.


Marinade

Riv skallen af 1 citron, og pres saften af den.

Bland saft og skal sammen med olie, og smag til med salt og peber.

Vend marinaden i grøntsagerne – og lad salaten trække i mindst 1 time.

Vend krydderurterne i salaten lige inden servering.


Servering

Server salaten til fjerkræ, fisk eller kød.


Tip

Butterbeans kaldes også limabønner.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes