MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Blommechutney

Fremgangsmåde

Halver blommerne, og fjern stenene. Skær blommerne i mindre stykker.

Halver løget, og skær det i tynde skiver.

Skær abrikoserne i mindre stykker.

Fjern ”strengene” fra chilien, og skær den i meget små stykker.

Svits løget i olien i et par minutter, uden at det tager farve.

Tilsæt blommer, abrikoser, chili, ingefær, vaniljesukker og eddike.

Lad chutneyen småkoge i ca. 15 min., til blommerne er kogt let ud.

Tilsæt sødemiddel eller sukker, og smag til med salt og peber.


Servering

Server chutneyen til fjerkræ, fisk eller stegt kød.


Opbevaring

Chutneyen kan holde sig i køleskab i ca. en uge.

  • Sovs og dressing
  • 1 spsk. (ca. 15 g) beregnet med sukker: Energi 65 kJ, Kulhydrat 3 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 22 g
  • ca. 4½ dl

Ingredienser

10 modne blommer (ca. 300 g)
1 rødløg (ca. 100 g)
4 tørrede abrikoser (ca. 30 g)
½ rød chilipeber
2 tsk. olie
1 tsk. stødt ingefær
1 dl frugteddike f.eks. æbleeddike
1½ tsk. vaniljesukker
sødemiddel svarende til ca. 60 g sukker, gerne flydende eller 60 g sukker
salt, peber

Fremgangsmåde

Halver blommerne, og fjern stenene. Skær blommerne i mindre stykker.

Halver løget, og skær det i tynde skiver.

Skær abrikoserne i mindre stykker.

Fjern ”strengene” fra chilien, og skær den i meget små stykker.

Svits løget i olien i et par minutter, uden at det tager farve.

Tilsæt blommer, abrikoser, chili, ingefær, vaniljesukker og eddike.

Lad chutneyen småkoge i ca. 15 min., til blommerne er kogt let ud.

Tilsæt sødemiddel eller sukker, og smag til med salt og peber.


Servering

Server chutneyen til fjerkræ, fisk eller stegt kød.


Opbevaring

Chutneyen kan holde sig i køleskab i ca. en uge.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes