MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Abrikoslagkage

Fremgangsmåde

Pisk æggene sammen.

Sigt sødemiddel i, mens du pisker.

Fortsæt med at piske, indtil æggemassen er lys og luftig.

Sigt hvedemel, kartoffelmel, vaniljesukker og hjortetaksalt i og bland med en dejskraber.

Bland 1 spsk. kogende vand i.

Hæld dejen i to smurte lagkageforme og bag ved 225° C midt i ovnen i 8-10 min.

Afkøl kagen på en bagerist.

Abrikosmos
Udblød abrikoserne i vand i 4-5 timer.

Blend med evt. overskydende vand samt citronsaft.

Creme
Pisk alle ingredienserne sammen i en skål, hæld dem i en gryde og varm op til kogepunktet under omrøring – og afkøl.

Sammenlægning
Væd bundene med saften af 1 appelsin.

Overtræk den ene lagkagebund med et tyndt lag chokolade.

Fordel abrikosmos på den ene bund og herover cremen.

Læg lagkagebunden med overtrækschokolade på.

Pynt med flødeskum (nemmest med en sprøjtepose), abrikosstrimler og citronmelisseblade.

Abrikoslagkagen er nu klar til servering.

Opskriftbanner

  • Dessert og kage,Vegetar
  • 1 time og 15 minutter
  • Pr. stk.: Energi 950 kJ, Kulhydrat 27 g, Fedt 8 g, Kulhydrat pr. 100 g 20 g
  • 8 stykker

Ingredienser

  • Bunde
  • 3 æg
  • 60 g Atwel eller Perfect Fit eller
  • andet søde- og bagemiddel
  • 50 g hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • 1 spsk. kogende vand
  • saft af 1 appelsin (ca. 1 dl)
  •  
  • Abrikosmos
  • 125 g lyse abrikoser
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. citronsaft
  •  
  • Creme
  • 2 æg
  • sødemiddel svarende til 20 g sukker,
  • f.eks. ½ tsk. flydende SØD
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2½ dl letmælk
  • kornene fra ½ vaniljestang
  •  
  • Pynt
  • 30 g overtrækschokolade
  • flødeskum af 1 dl piskefløde
  • strimler af 2 udblødte, tørrede abrikoser
  • citronmelisseblade

Fremgangsmåde

Pisk æggene sammen.

Sigt sødemiddel i, mens du pisker.

Fortsæt med at piske, indtil æggemassen er lys og luftig.

Sigt hvedemel, kartoffelmel, vaniljesukker og hjortetaksalt i og bland med en dejskraber.

Bland 1 spsk. kogende vand i.

Hæld dejen i to smurte lagkageforme og bag ved 225° C midt i ovnen i 8-10 min.

Afkøl kagen på en bagerist.

Abrikosmos
Udblød abrikoserne i vand i 4-5 timer.

Blend med evt. overskydende vand samt citronsaft.

Creme
Pisk alle ingredienserne sammen i en skål, hæld dem i en gryde og varm op til kogepunktet under omrøring – og afkøl.

Sammenlægning
Væd bundene med saften af 1 appelsin.

Overtræk den ene lagkagebund med et tyndt lag chokolade.

Fordel abrikosmos på den ene bund og herover cremen.

Læg lagkagebunden med overtrækschokolade på.

Pynt med flødeskum (nemmest med en sprøjtepose), abrikosstrimler og citronmelisseblade.

Abrikoslagkagen er nu klar til servering.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes