MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Afrikansk Kødret

Fremgangsmåde

Svits kødet i olie sammen med presset løg, hvidløg og krydderier. Skær aubergine og squash i store tern og tilsæt i retten sammen med de hakkede tomater og bønner.

Kog retten i ca. 15 min. Kog den grønne chili med i retten i ca. 5 min. og tag den herefter op. Tilsæt presset citronsaft, og smag til med salt og peber.

Servering
Server kødretten med rispilav.

Alternativ
Aubergine og squash kan erstattes med andre grønsager efter ønske.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1100 kJ, Kulhydrat 14 g, Fedt 7 g, Kulhydrat pr. 100 g 4 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g oksekød i tern
  • 1 spsk. olie
  • 2 løg i strimler (ca. 200 g)
  • 2-3 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 aubergine (ca. 250 g)
  • ½ squash (ca. 150 g)
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 100 g grønne bønner (friske el. frosne)
  • 1 grøn chilipeber
  • ½ dl citronsaft
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Svits kødet i olie sammen med presset løg, hvidløg og krydderier. Skær aubergine og squash i store tern og tilsæt i retten sammen med de hakkede tomater og bønner.

Kog retten i ca. 15 min. Kog den grønne chili med i retten i ca. 5 min. og tag den herefter op. Tilsæt presset citronsaft, og smag til med salt og peber.

Servering
Server kødretten med rispilav.

Alternativ
Aubergine og squash kan erstattes med andre grønsager efter ønske.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes