MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kyllingefrikadeller med bønner

Fremgangsmåde

Sæt havregryn i blød i mælk eller vand. Skyl, og afdryp kidneybønnerne. Hak dem groft. Riv æble og løg groft, eller hak det fint. Pres eller hak hvidløget. Bland alle ingredienserne sammen, og rør farsen godt.

Lad den evt. trække i køleskabet i ca. ½ time.

Form farsen til 16 frikadeller, og steg dem i fedtstoffet i ca. 15 min. Vend dem nogle gange, og tag dem af panden, når de er gennemstegte. 

Servering

Server kyllingefrikadeller med grøntsager, kartofler, fuldkornsris eller -pasta. Frikadellerne er også lækre som pålæg på rugbrød eller i en fuldkornssandwich.

Opbevaring

Du kan fryse frikadellerne.

Variation

Du kan bruge hakket skinke- og/eller kalvekød i stedet for kylling. Timian, estragon, salvie eller rosmarin kan erstatte Provence krydderi. Brug kun ½ tsk. estragon, salvie eller rosmarin.

  • Varme retter
  • Pr. stk.: 325 kJ, Kulhydrat 4 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 16 frikadeller

Ingredienser

1 dl havregryn

1 dl mælk med højst 0,7 % fedt eller vand

½ dåse kidneybønner (ca. 120 g)

1 lille æble (ca. 60 g)

1 løg (ca. 100 g)

1 fed hvidløg, kan udelades

400 g hakket kyllingekød

1 æg

1 tsk. Herbes de Provence krydderi

1 tsk. salt

¼ tsk. peber 

1 spsk. flydende fedtstof til stegning

Fremgangsmåde

Sæt havregryn i blød i mælk eller vand. Skyl, og afdryp kidneybønnerne. Hak dem groft. Riv æble og løg groft, eller hak det fint. Pres eller hak hvidløget. Bland alle ingredienserne sammen, og rør farsen godt.

Lad den evt. trække i køleskabet i ca. ½ time.

Form farsen til 16 frikadeller, og steg dem i fedtstoffet i ca. 15 min. Vend dem nogle gange, og tag dem af panden, når de er gennemstegte. 

Servering

Server kyllingefrikadeller med grøntsager, kartofler, fuldkornsris eller -pasta. Frikadellerne er også lækre som pålæg på rugbrød eller i en fuldkornssandwich.

Opbevaring

Du kan fryse frikadellerne.

Variation

Du kan bruge hakket skinke- og/eller kalvekød i stedet for kylling. Timian, estragon, salvie eller rosmarin kan erstatte Provence krydderi. Brug kun ½ tsk. estragon, salvie eller rosmarin.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes