MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kartoffeltærte

Fremgangsmåde

Bland ingredienserne til dejen, og ælt den sammen.
Smør et tærtefad på 22 cm i diameter. Rul dejen ud, og læg den i fadet, eller tryk den ud direkte i fadet.
Prik bunden med en gaffel, og forbag den ved 200° C på midterste ovnrille i ca. 10 min.
Skær kartoflerne, gerne med skræl på, i mindre stykker.
Snit forårsløgene.
Riv gulerødderne groft, eller skær dem i små tern.
Svits kartoflerne i fedtstoffet i ca. 5 min.
Tilsæt forårsløg og gulerødder, og svits i yderligere ca. 3 min.
Kom krydderier ved, og smag til. Lad blandingen afkøle lidt, inden du fordeler den på tærtebunden.
Pisk æg, hytteost og majsstivelse sammen.
Hæld det over grøntsagerne.
Bag tærten færdig ved 200° C på midterste ovnrille i ca. 30 min., til æggemassen er stivnet. 

Servering
Server tærten med råkost til. 

Variation
Brug løg, rødløg eller porre i stedet for forårsløg.
Gulerødder kan helt eller delvist erstattes af fennikel.

Tip
Du kan grille ekstra gulerødder, rødbeder m.m. skåret i stave og penslet med olie i ovnen, mens tærten bager.

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. portion: Energi 1800 kJ, Kulhydrat 40 g, Fedt 7 g, Kulhydrat pr. 100 g 14 g
  • 4 personer

Ingredienser

Dej
1 dl syrnet mælkeprodukt naturel med højst 1,5 % fedt
2 spsk. flydende fedtstof
75 g fuldkornsspeltmel eller andet fuldkornsmel (ca. 1½ dl)
60 g hvedemel (ca. 1 dl)
1 spsk. Nigellafrø, kan udelades
½ tsk. salt 

Fyld
6 små kartofler (ca. 250 g)
1 bundt forårsløg (ca. 100 g)
3 gulerødder (ca. 200 g)
1 spsk. flydende fedtstof
3 æg
1 lille bæger hytteost (ca. 250 g)
1 spsk. majsstivelse
4-5 stilke frisk timian eller 1 tsk. tørret
1 tsk. salt
¼ tsk. peber

Fremgangsmåde

Bland ingredienserne til dejen, og ælt den sammen.
Smør et tærtefad på 22 cm i diameter. Rul dejen ud, og læg den i fadet, eller tryk den ud direkte i fadet.
Prik bunden med en gaffel, og forbag den ved 200° C på midterste ovnrille i ca. 10 min.
Skær kartoflerne, gerne med skræl på, i mindre stykker.
Snit forårsløgene.
Riv gulerødderne groft, eller skær dem i små tern.
Svits kartoflerne i fedtstoffet i ca. 5 min.
Tilsæt forårsløg og gulerødder, og svits i yderligere ca. 3 min.
Kom krydderier ved, og smag til. Lad blandingen afkøle lidt, inden du fordeler den på tærtebunden.
Pisk æg, hytteost og majsstivelse sammen.
Hæld det over grøntsagerne.
Bag tærten færdig ved 200° C på midterste ovnrille i ca. 30 min., til æggemassen er stivnet. 

Servering
Server tærten med råkost til. 

Variation
Brug løg, rødløg eller porre i stedet for forårsløg.
Gulerødder kan helt eller delvist erstattes af fennikel.

Tip
Du kan grille ekstra gulerødder, rødbeder m.m. skåret i stave og penslet med olie i ovnen, mens tærten bager.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes