MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Birkes-knækbrød

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser sammen.

Tilsæt olie og vand, og ælt dejen godt sammen.

Rul dejen tyndt ud til ca. 30 cm x 35 cm.

Drys birkes over dejen, og rul nogle gange med kagerullen, så de hænger fast.

Skær dejen i 20 stykker.

Bag knækbrød ved 200° C i 20-25 min. på næstøverste ovnrille.

Afkøl knækbrødene på en rist.

Servering
Server knækbrød med birkes til et mellemmåltid.

Variation
Erstat birkes med sesamfrø.
Tilsæt ¼ tsk. tørret fennikel til dejen.

OBS
Knækbrødene er glutenfri.

  • Glutenfri bagværk,Snack og mellemmåltid
  • Pr. stk.: Energi 250 kJ, Kulhydrat 7 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 58 g
  • 20 stk.

Ingredienser

50 g birkes evt. blandet lyse og blå (ca. ¾ dl g)
2 dl fuldkornsrismel eller fuldkornshirsemel (ca. 125 g)
1 dl rismel (ca. 65 g)
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 spsk. raps- eller olivenolie
1¼ dl vand

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser sammen.

Tilsæt olie og vand, og ælt dejen godt sammen.

Rul dejen tyndt ud til ca. 30 cm x 35 cm.

Drys birkes over dejen, og rul nogle gange med kagerullen, så de hænger fast.

Skær dejen i 20 stykker.

Bag knækbrød ved 200° C i 20-25 min. på næstøverste ovnrille.

Afkøl knækbrødene på en rist.

Servering
Server knækbrød med birkes til et mellemmåltid.

Variation
Erstat birkes med sesamfrø.
Tilsæt ¼ tsk. tørret fennikel til dejen.

OBS
Knækbrødene er glutenfri.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes