MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Pirogger med tun

Fremgangsmåde

Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk den til, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min., mens du laver fyldet.

Snit porren fint. Skær champignon i tynde skiver. Riv gulerødderne groft. Svits grøntsagerne let i fedtstoffet. Tilsæt afdryppet tun og krydderier, og smag til.

Slå dejen ned, og del den i 10 stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel ca. 15 cm i diameter. Fordel fyldet på den ene halvdel af hvert dejstykke. Fordel osten ovenpå.

Pensl dejkanterne med sammenpisket æg, og fold piroggen sammen til en halvmåne. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Pensl piroggerne, og lad dem efterhæve i ca. 15 min. på en bageplade med bagepapir.

Bag piroggerne ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Servering

Server pirogger som en frokostret med råkost til. De er også lækre i madpakken.

Opbevaring

Du kan fryse pirogger.

Variation

Du kan anvende røget laks evt. varmrøget, skinke, kogt eller stegt kylling i stedet for tun.
Forårsløg eller løg kan erstatte porre.

  • Madpakke og pålæg,Varme retter
  • Pr. stk.: Energi 1150 kJ, Kulhydrat 36 g, Fedt 7 g, Kulhydrat pr. 100 g 27 g
  • 10 stk.

Ingredienser

½ pakke gær (25 g)
3 dl vand
½ tsk. salt
1 spsk. flydende fedtstof
30 g hørfrø (ca. ½ dl)
75 g havregryn (ca. 2 dl)
200 g fuldkornshvedemel (ca. 3½ dl)
ca. 225 g hvedemel (ca. 3½ dl)

Fyld

1 spsk. flydende fedtstof
½ porre (ca. 100 g)
½ bakke champignon (ca. 100 g)
1-2 gulerødder (ca. 100 g)
1 dåse tun i vand (140 g)
1 spsk. sojasovs
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. stødt paprika
½ tsk. salt
peber

100 g salattern med højst 17 % fedt

Pensling

1 æg

Fremgangsmåde

Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk den til, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min., mens du laver fyldet.

Snit porren fint. Skær champignon i tynde skiver. Riv gulerødderne groft. Svits grøntsagerne let i fedtstoffet. Tilsæt afdryppet tun og krydderier, og smag til.

Slå dejen ned, og del den i 10 stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel ca. 15 cm i diameter. Fordel fyldet på den ene halvdel af hvert dejstykke. Fordel osten ovenpå.

Pensl dejkanterne med sammenpisket æg, og fold piroggen sammen til en halvmåne. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Pensl piroggerne, og lad dem efterhæve i ca. 15 min. på en bageplade med bagepapir.

Bag piroggerne ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Servering

Server pirogger som en frokostret med råkost til. De er også lækre i madpakken.

Opbevaring

Du kan fryse pirogger.

Variation

Du kan anvende røget laks evt. varmrøget, skinke, kogt eller stegt kylling i stedet for tun.
Forårsløg eller løg kan erstatte porre.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes