MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Æggekage, spansk

Fremgangsmåde

Skær løget i tynde skiver.

Skær gulerødder og peberfrugt i små tern, og hak hvidløget.

Skær kartoflerne i skiver.

Svits kartofler, løg og hvidløg i fedtstoffet i ca. 5 min ved middel varme. Rør i det undervejs.

Tilsæt gulerødder, peberfrugt og røget paprika.

Pisk æggene sammen, og tilsæt mælk, salt, peber og majsstivelse.

Hæld æggemassen over grøntsagerne, og skru ned for varmen.

Bag æggekagen færdig i ca. 20 min., til den er stivnet.

Skær oliven i mindre stykker, og drys dem over æggekagen.

Drys hakket persille over til sidst.

Servering
Server æggekagen som middagsret med rugbrød og salat til.

Tip
Pisk æggene grundigt, så du får pisket “luft” i massen.

Du kan tilberede æggekagen i ovnen, når æggemassen er hældt over de svitsede kartofler og grøntsager. Bag den ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: Energi 1225 kJ, Kulhydrat 28 g, Fedt 13 g, Kulhydrat pr. 100 g 9 g
  • 4 personer

Ingredienser

2 løg (ca. 200 g)
2 gulerødder (ca. 125 g)
1 rød peberfrugt (ca. 180 g)  
1 fed hvidløg
11-12 små kogte kartofler (ca. 400 g)
1 spsk. flydende fedtstof       
1 tsk. røget paprika              
6 æg
1 dl mælk med højst 0,7 % fedt
1 tsk. salt
peber
1 spsk. majsstivelse
1 dl oliven efter smag (ca. 50 g)

Pynt
bredbladet persille 

Fremgangsmåde

Skær løget i tynde skiver.

Skær gulerødder og peberfrugt i små tern, og hak hvidløget.

Skær kartoflerne i skiver.

Svits kartofler, løg og hvidløg i fedtstoffet i ca. 5 min ved middel varme. Rør i det undervejs.

Tilsæt gulerødder, peberfrugt og røget paprika.

Pisk æggene sammen, og tilsæt mælk, salt, peber og majsstivelse.

Hæld æggemassen over grøntsagerne, og skru ned for varmen.

Bag æggekagen færdig i ca. 20 min., til den er stivnet.

Skær oliven i mindre stykker, og drys dem over æggekagen.

Drys hakket persille over til sidst.

Servering
Server æggekagen som middagsret med rugbrød og salat til.

Tip
Pisk æggene grundigt, så du får pisket “luft” i massen.

Du kan tilberede æggekagen i ovnen, når æggemassen er hældt over de svitsede kartofler og grøntsager. Bag den ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes