MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Sommersalat med bagte grøntsager

Fremgangsmåde

Halver aspargesene, og skær radiserne over på langs. Bland olie, salt og peber i en plastikpose. Kom grøntsagerne i, og ryst posen godt.

Læg grøntsagerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 10 min. ved 225° C, og afkøl dem.
Bland ærter og de bagte grøntsager, og vend krydderurterne i.

Servering
Server til kylling eller fisk.

Tip
Du kan vikle parmaskinke om aspargesene, inden du steger eller griller dem.
Du kan tilsætte kartofler, så får du en mere fyldig salat.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 375 kJ, Kulhydrat 6 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 4 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 10 asparges (ca. 250 g)
  • 2 bundter radiser (ca. 200 g)
  • 1 spsk. olie, gerne citronolie
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 200 g ærter, friske eller frosne
  • 4 spsk. friske krydderurter f.eks. purløg, dild eller persille


Pynt

  • 1-2 spsk. revet parmesan eller ristede mandler

Fremgangsmåde

Halver aspargesene, og skær radiserne over på langs. Bland olie, salt og peber i en plastikpose. Kom grøntsagerne i, og ryst posen godt.

Læg grøntsagerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 10 min. ved 225° C, og afkøl dem.
Bland ærter og de bagte grøntsager, og vend krydderurterne i.

Servering
Server til kylling eller fisk.

Tip
Du kan vikle parmaskinke om aspargesene, inden du steger eller griller dem.
Du kan tilsætte kartofler, så får du en mere fyldig salat.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes