MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Blomkålspizza

Fremgangsmåde

Del blomkålen i mindre buketter, og blend dem helt fint.

Fordel tomatsovs på tortillaen, og dernæst et lag blomkål.

Drys krydderier over.

Snit forårsløg fint, og fordel dem og ærterne på bunden.

Fordel mozzarellaen over grøntsagerne.

Bag pizzaen ved 200° C i 6-8 min., til osten har fået farve.

Skær skinken i mindre stykker, og fordel den på pizzaen, lige når den er kommet ud af ovnen.

 

Servering

Spis pizzaen straks evt. med salat til.

 

Tip

Du kan købe finthakket blomkål på køl. Overhæld den med kogende vand, hvis du foretrækker blomkål med “mindre bid”. Du kan fryse en rest mozzarella og tomatsovs.

  • Varme retter
  • Energi 2575 kJ · Kulhydrat 46 g · Fedt 24 g · Kulhydrat pr. 100 g 10 g
  • 1 person

Ingredienser

1 stor fuldkornstortilla (ca. 70 g)
½ lille blomkål (ca. 140 g)
1 dl tomatsovs (ca. 100 g)
½ tsk. krydderier efter smag, f.eks. tørret oregano, timian eller basilikum
¼ tsk. salt
2 forårsløg (ca. 40 g)
1 dl ærter (ca. 60 g)
50 g revet mozzarella med højst 17 % fedt pr. 100 g
1 lille pakke lufttørret skinke (ca. 60 g)

Fremgangsmåde

Del blomkålen i mindre buketter, og blend dem helt fint.

Fordel tomatsovs på tortillaen, og dernæst et lag blomkål.

Drys krydderier over.

Snit forårsløg fint, og fordel dem og ærterne på bunden.

Fordel mozzarellaen over grøntsagerne.

Bag pizzaen ved 200° C i 6-8 min., til osten har fået farve.

Skær skinken i mindre stykker, og fordel den på pizzaen, lige når den er kommet ud af ovnen.

 

Servering

Spis pizzaen straks evt. med salat til.

 

Tip

Du kan købe finthakket blomkål på køl. Overhæld den med kogende vand, hvis du foretrækker blomkål med “mindre bid”. Du kan fryse en rest mozzarella og tomatsovs.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes