MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Biscotti

Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser. Hak mandlerne groft. Skallen kan blive på. Tilsæt æg og fedtstof, og saml dejen, til den er ensartet. Form dejen til to stænger ca. 25 cm lange og 4 cm brede. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og form dem halvrunde. Bag stængerne ved 175˚ C i ca. 20 min. på midterste ovnrille. Tag kagerne ud, og sænk temperaturen til 150˚ C. Sæt varmluft på. Lad stængerne stå i ca. 5 min., og skær dem derefter i ca. 24 skiver, 1 cm tykke. Læg skiverne på bagepladen med skærefladen op, og bag dem i ca. 10 min., så de tørrer lidt ud. Lad småkagerne afkøle på en rist.

Variation

Erstat mandler med hasselnødder.

  • Pr. småkage: Energi 225 kJ, Kulhydrat 6 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g: 48 g
  • 24 småkager

Ingredienser

60 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
60 g hvedemel (ca. 1 dl)
40 g sukker
Søde- og bagemiddel svarende til
ca. 50 g sukker
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
50 g mandler
1 lille æg
40 g flydende fedtstof

Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser. Hak mandlerne groft. Skallen kan blive på. Tilsæt æg og fedtstof, og saml dejen, til den er ensartet. Form dejen til to stænger ca. 25 cm lange og 4 cm brede. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og form dem halvrunde. Bag stængerne ved 175˚ C i ca. 20 min. på midterste ovnrille. Tag kagerne ud, og sænk temperaturen til 150˚ C. Sæt varmluft på. Lad stængerne stå i ca. 5 min., og skær dem derefter i ca. 24 skiver, 1 cm tykke. Læg skiverne på bagepladen med skærefladen op, og bag dem i ca. 10 min., så de tørrer lidt ud. Lad småkagerne afkøle på en rist.

Variation

Erstat mandler med hasselnødder.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes