MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Indisk dahl med yoghurt dip

Indisk dahl yoghurt dip

Fremgangsmåde

Skær en skive af spidskålen, og gem den til yoghurtdip.

Snit resten af kålen. Halver løget, og skær det i tern.

Brænd karryen af i olien i en gryde, og tilsæt de øvrige krydderier. Lad dem stege med i ca. 1 minut.

Tilsæt kål og løg, og svits dem i krydderierne i et par min. indtil spidskålen er faldet lidt sammen.

Skyl linserne grundigt i koldt vand. Tilsæt dem, bouillon og hakkede tomater til retten. Lad den simre under låg i ca. 45 min. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs, hvis den bliver for tyk.

Smag retten til med salt, peber og evt. flere krydderier.

Yoghurt dip
Snit spidskålen helt fint.
Riv agurken groft. Læg den i en sigte, og pres saften ud.
Pres hvidløget.

Rør alle ingredienser sammen, og smag til med salt, peber og evt. spidskommen.

Servering
Server salat og evt. fuldkornsbrød til.

 

Opskriftbanner

  • Vegetar,Varme retter
  • Pr. person: Energi 1700 kJ, Kulhydrat 47 g, Fedt 9 g, Protein 30 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 4

Ingredienser

1 spidskål (ca. 800 g)
1 stort løg (ca. 210 g)
1½ spsk. flydende fedtstof
1 spsk. karry
1 spsk. revet frisk ingefær
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
200 g røde linser (ca. 2½ dl)
5 dl grøntsagsbouillon
1 dåse hakkede tomater med chili (400 g)
salt, peber

Yoghurt dip
1 skive spidskål
3 dl græsk yoghurt 2 %
1 agurk (ca. 285 g)
1 fed hvidløg
evt. stødt spidskommen
salt, peber

Fremgangsmåde

Skær en skive af spidskålen, og gem den til yoghurtdip.

Snit resten af kålen. Halver løget, og skær det i tern.

Brænd karryen af i olien i en gryde, og tilsæt de øvrige krydderier. Lad dem stege med i ca. 1 minut.

Tilsæt kål og løg, og svits dem i krydderierne i et par min. indtil spidskålen er faldet lidt sammen.

Skyl linserne grundigt i koldt vand. Tilsæt dem, bouillon og hakkede tomater til retten. Lad den simre under låg i ca. 45 min. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs, hvis den bliver for tyk.

Smag retten til med salt, peber og evt. flere krydderier.

Yoghurt dip
Snit spidskålen helt fint.
Riv agurken groft. Læg den i en sigte, og pres saften ud.
Pres hvidløget.

Rør alle ingredienser sammen, og smag til med salt, peber og evt. spidskommen.

Servering
Server salat og evt. fuldkornsbrød til.

 

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes