MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fuldkornsboller langtidshævede

Fremgangsmåde

Lækre sunde boller. Langtidshævede for sundere kulhydrater

Opløs gæren i vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem, den må gerne være lidt klistret. Tildæk skålen, og stil dejen til hævning i køleskab i 8-12 timer, gerne natten over.

Slå dejen ned og form den til 20 boller, der efterhæver i ca. 30 min.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys sesamfrø og/eller blå birkes på.

Bag dem ved 200° C i ca. 18 min. på næstøverste ovnrille.

Afkøl de bagte boller på en bagerist.

Servering

Server langtidshævede fuldkornsboller til morgenmad, mellemmåltid eller som tilbehør til varm mad.

Opbevaring

Du kan fryse bollerne.

  • Brød
  • 1 time
  • 25 g kulhydrat, 1,5 g fedt og 600 KJ energiindhold per portion
  • 20 stk.

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 1 dl kærnemælk eller syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 25 g sesamfrø (ca. ½ dl)
  • 100 g skårne eller knækkede rugkerner (ca. 2 dl)
  • 150 g rugmel (ca. 3 dl)
  • 200 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)
  • ca. 300 g hvedemel (ca 5 dl)

Pensling og pynt

  • 1 æg
  • sesamfrø og/eller blå birkes

Fremgangsmåde

Lækre sunde boller. Langtidshævede for sundere kulhydrater

Opløs gæren i vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem, den må gerne være lidt klistret. Tildæk skålen, og stil dejen til hævning i køleskab i 8-12 timer, gerne natten over.

Slå dejen ned og form den til 20 boller, der efterhæver i ca. 30 min.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys sesamfrø og/eller blå birkes på.

Bag dem ved 200° C i ca. 18 min. på næstøverste ovnrille.

Afkøl de bagte boller på en bagerist.

Servering

Server langtidshævede fuldkornsboller til morgenmad, mellemmåltid eller som tilbehør til varm mad.

Opbevaring

Du kan fryse bollerne.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes