MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Scones med tørret frugt

Fremgangsmåde

Hak den tørrede frugt groft.

Del ægget og gem blommen. Bland æggehviden med de øvrige ingredienser. Ælt dejen sammen.

Del dejen i fire lige store dele og læg dem på en bageplade med bagepapir. Rul eller tryk dejen ud til ca. 1 1/2 cm tykkelse (ca. 15 cm i diameter).

Skær et kryds i hver halvt igennem, så brødet inddeles i 4 trekanter. Pisk æggeblommen med 1 tsk. vand og pensl sconesene. 

Bag brødene ved 200 grader i ca. 18 min. på næstøverste ovnrille. Afkøl dem på en bagerist og bræk dem fra hinanden.

Servering
Servér scones med tørret frugt som et mellemmåltid som de er.

Opbevaring
Du kan fryse scones med tørret frugt.

Variation
Anvend andre typer af tørret frugt, f.eks. rosiner, figner m.m. Kanel kan erstatte kardemomme.

  • Snack og mellemmåltid
  • Pr. stk.: Energi 625 kJ, Kulhydrat 23 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 43 g
  • 16 stk.

Ingredienser

  • 50 g tørrede abrikoser
  • 50 g tørrede tranebær
  • 1 æg
  • 3 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
  • 1/2 dl flydende fedtstof
  • 100 g finvalsede havregryn (ca. 3 1/2 dl)
  • 125 g fuldkornsspeltmel (ca. 2 dl)
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 tsk. bagepulver
  • Ca. 200 g hvedemel (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde

Hak den tørrede frugt groft.

Del ægget og gem blommen. Bland æggehviden med de øvrige ingredienser. Ælt dejen sammen.

Del dejen i fire lige store dele og læg dem på en bageplade med bagepapir. Rul eller tryk dejen ud til ca. 1 1/2 cm tykkelse (ca. 15 cm i diameter).

Skær et kryds i hver halvt igennem, så brødet inddeles i 4 trekanter. Pisk æggeblommen med 1 tsk. vand og pensl sconesene. 

Bag brødene ved 200 grader i ca. 18 min. på næstøverste ovnrille. Afkøl dem på en bagerist og bræk dem fra hinanden.

Servering
Servér scones med tørret frugt som et mellemmåltid som de er.

Opbevaring
Du kan fryse scones med tørret frugt.

Variation
Anvend andre typer af tørret frugt, f.eks. rosiner, figner m.m. Kanel kan erstatte kardemomme.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes