MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Pastasalat med rød pesto

Fremgangsmåde

Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Hæld vandet fra, gem ca. 1/2 dl.

Vend pestoen og evt. lidt af kogevandet i pastaen, til konsistensen er passende. Afkøl blandingen.

Snit forårsløgene fint.

Del blomkålen i små buketter.

Optø ærterne, hvis de er frosne.

Skær peberfrugten i strimler eller tern.

Flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud. Snit agurken i skiver.

Vend grøntsagerne i pastaen, gem lidt top fra forårsløgene til pynt.

Servering
Server pastasalat med rød pesto til kyllingefrikadeller og evt. fuldkornsbrød.

Variation
Anvend sukkerærter eller grønne bønner i stedet for ærter.
Broccoli kan erstatte blomkål.
Du kan bruge en anden pesto efter egen smag.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 1525 KJ, Kulhydrat 55 g, Fedt 8 g, Kulhydrat pr. 100 g 16 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g fuldkornspasta f.eks. penne
  • 75 g rød pesto
  • 2-3 forårsløg (ca. 50 g)
  • 1/2 blomkål (ca. 230 g)
  • 150 g ærter, friske eller frosne
  • 1 peberfrugt (ca. 180 g)
  • 1/2 lille agurk (ca. 100 g)

Fremgangsmåde

Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Hæld vandet fra, gem ca. 1/2 dl.

Vend pestoen og evt. lidt af kogevandet i pastaen, til konsistensen er passende. Afkøl blandingen.

Snit forårsløgene fint.

Del blomkålen i små buketter.

Optø ærterne, hvis de er frosne.

Skær peberfrugten i strimler eller tern.

Flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud. Snit agurken i skiver.

Vend grøntsagerne i pastaen, gem lidt top fra forårsløgene til pynt.

Servering
Server pastasalat med rød pesto til kyllingefrikadeller og evt. fuldkornsbrød.

Variation
Anvend sukkerærter eller grønne bønner i stedet for ærter.
Broccoli kan erstatte blomkål.
Du kan bruge en anden pesto efter egen smag.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes